Száraz bőr -, hogyan kell kezelni?

0
1141

19Normál helyzetben van az egyensúly, a víz egyensúlyát a bőr a környezetet. A huidbarriére főleg kövér. Ha ezek a zsírok kisebb a kockázata a bőr vízveszteség miatt kiszáradás.

Mint száraz bőr ?

A fő oka a bőrt a kiszáradás:

 1. Anyagok olajok eltűnik

Víz, szappan, más tisztítószerekkel. A víz s a szappan tisztítja a bőrt, de ugyanakkor a bőr olaj szó szerint elmosta. Azért, mert ez a bőr elveszti a barriére, s bár még sok víz. Így, ez egy hírhedt tévhit, hogy sokan, hogy: a bőrön vízzel, szappannal mossa meg a bőrt lehet tiszta, de a dob helyett a csappantyú. Az emberek a viszketés, szárazság a kezét, általában néhány percig hideg csapvíz alatt, mert viszket a éhséget. Sajnos, ez ad csak egy átmeneti hatás; azután a kezek a szárított, lesz még szárazabb, mint a mosás előtt, viszketés, mint nehéz. Az emberek, akik a mindennapi életben sok víz, szappan, takarítási munka, ezért is növeli a kockázatot, száraz bőr, különösen a kezét. Az egyes szakmák nagyobb a veszélye a kiszáradás a bőr. Például, a szakmai kezében sok kultúrában, vagy közvetlen kapcsolatot anyagok a bőr olajok lehet megoldani a problémát. Jól ismert példák a nővérek, orvosok, takarítók, szakácsok, szerelők, a karbantartók, stb.

 1. Fizikai tényezők

Ezen kívül van egy nagyobb a valószínűsége a bőrt a kiszáradás a téli szezonban. Szoba, Központi fűtés, a nappaliban, illetve munkakörnyezet biztosítása száraz légkör. A hideg téli hónapokban is, hogy hideg, száraz levegő.

 1. Veleszületett betegségek, a bőr

Egyes betegségek, a bőr társul száraz bőr. Ismeretes, hogy a betegek atópiás ekcéma. Ők potenciálisan már a típusú bőr betegségek, víz, ami a bőr könnyebben száraz. További viszket, vakarja, a bőr könnyen lehet hibás. Egy másik példa a betegek úgynevezett “fish scale” bőr vagy halbőrűséget; ezek a betegek kóros termelés a bőr, ami a túlzott peeling, vízveszteség.

 1. Életkor

Sajnos, ez a száraz bőr is egy feltétellel, hogy az idősebbek , különösen az alsó lábszár, alkar gyakran. Ismeretes, hogy az elavult bőr elveszíti a hatalmat, hogy megtartja a vizet. Mert ez a csökkenés a funkció a barriére a felhám. Ezen túlmenően, a dermis mutat változások, beleértve a rugalmasság elvesztése, kemény szövet. E “kárt” a lényeg, hogy a bőrben is köszönhető, hogy az a tény, hogy az idősebb bőr sokkal több, ki vannak téve a káros környezeti tényezők (különösen a mérgező anyagok hatása, napfény).

Mi a száraz bőr néz ki ?

Attól függően, hogy a súlyos kiszáradás, valamint az egyidejű gyulladásos reakció, a következő tünetek: mérsékelt kiszáradás esetleges hámlás, bőrpír. Néha a bőr annyira száraz, hogy repedések, lásd (= crunch szempont, mint egy régi kép) amellett, könnyen lehet fájdalmas, mert hasító. Emberek, érzékeny bőr is látja, azonban muntgrote vörös, hámló foltok a törzs, végtagok. Ez az úgynevezett “nummulair ekcéma” vagy “ekcéma nummulare”. Ez a feltétel is összefügg, hogy a túlzott használata, a víz, a szappan.

Mi egy lehetséges szövődménye a száraz bőr ?

Lehetséges szövődménye a száraz, repedezett bőrre egy bakteriális fertőzés, amely jellemzi a hirtelen romlása, az ekcéma, a genny, majd héját.

20Hogyan diagnosztizáljuk a száraz bőr ?

Néz, érzem, bőr, a diagnózis valójában már az orvos által. Itt, mint általában, nem igényel további kutatás. Számos bőrbetegségek, mint például atópiás ekcéma, halbőrűséget is, mert a száraz bőr. Kétség esetén a bőr biopszia történt, a fő betegség a bőr.

Mi ez a kezelés száraz bőrre ?

A kiszáradás a bőr kiegészítő bőrápoló olajok előállítására a bőr körül olajat kell cserélni, ezért a bőr barrier javítás. Ez a helyreállítási kb 1 hét, a bőr egyedül maradt, aztán adott egy kis időt, hogy újjá. A felszínen a bőr védő kenőcs, vagy sűrű tejszín, hogy DÖRZSÖLJE a bőrbe-ez tényleg az esély, hogy teljesen felépüljön. A bőrgyógyász kapsz egy kenőcs fog előírni, hogy a legalkalmasabb a bőr típusa. Ezt a kenetet kell minimum 2-szer naponta alkalmazott száraz bőr, után zuhany, majd este lefekvés előtt. Ha a bőr gyulladt, hogy a doktor hormoonzalf, hogy a gyulladás. Ez a kenőcs csak 1 alkalommal egy nap, a gyulladt területek a bőrre kell kenni.

Mi a teendő, ha száraz a bőre ?

Tippek a napi bőrápolás

Általános:

Használata ingyenes, hipoallergén termékek a bőr. Példák termékeket márka semleges®, Dermolin ®, nappal ®, Lipikar Baume ® .

 1. Zuhanyzó/fürdés/mosás
 • Amikor zuhanyozni minden nap: nincs idő egy zuhany, meleg vizet használjunk !
 • Nem kell, hogy tartsa a bőr tiszta napi “súrolja” a több-eszközök (ecset e.d.) Ehelyett használjon puha kád vagy douchesponzen.
 • Zuhanyzás után, a bőr nem szárad DÖRZSÖLJE , száraz. Kenet egy vastag huidemulsie (body milk) 3 percen belül, miután toweling. Hagyd, hogy a bőr száraz. Száraz bőr viszket, hogy semmiből, akkor ekcéma jelentkezhet.
 • Alternatív lehetőség a használatára fürdő olajok (pl. szója olaj fürdő), mielőtt abbahagyja a zuhanyozás (nem az elején a zuhany alatt !). Ez a fürdő olaj hozza meg egyenletesen a testet. Akkor mossuk le a felesleges olajat, 1 vagy 2 alkalommal, zuhanyzóval. Tehát még egy réteg olajat a bőrön. Ha száraz a bőr a divízió kell a következő 3 4 órán belül nem védi testápolót.
 • Használat handdoeken.De a legtöbb ember hajlamos egy kicsit, bőr, törölköző száraz. Jobb a bőr minden mosás után pedig zuhanyozás finoman Pat száraz sor. Mindig használjon tiszta, száraz törölközőt. Rendszeresen tisztítsa meg a törülközőt. Nedves törölközőt még szappan maradék, amelyek irritálhatják a bőrt.
 1. Kezét.

Általános A

A gyakori érintkezés víz, irritáló, mint a Szappanok, mosószerek, lehet, hogy repedések a felhám, amely lehetővé teszi a bőr jelentkezhet. Tudod használni, amennyire csak lehetséges, hogy megpróbálja megállítani a következő:

 • Mossa meg a lehető legkevesebbet;
 • Ha kezet mosni, használjon meleg vizet, meg egy kis szappan. Talán csak a kezét, anélkül, hogy a vissza nem mostam kezet. Öblítse ki a kezét, majd száraz gondosan;
 • Használjon száraz nedves törölköző, szappan maradék, száraz, tiszta törülközőt vagy papír wegwerphanddoekjes;
 • 21Ne add ki túl sok pénzt a drága és /vagy jövőbeli szappan. A legjobb, hogy mossa meg a kezét a rendszeres enyhe tisztítószeres szappan illatmentes (mert lehetséges, túlérzékenység parfumgrondstoffen). Jelenleg sokféle “synthethische mosószerek” (rövidítve “ők”) a piacon, mint “a legkevésbé idegesítő” a bőr a kérdés. Azonban sokan még mindig tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek az emberek allergiásak lehetnek. Ezért célszerű használni egy szagtalan.
 • Ne használja zeepautomaten; ezek a Szappanok gyakran nagyon agresszív;
 • A mosás után a kezét, javasoljuk, hogy folyamatosan használja a kezét, hogy a zsír handzalf.
 • Handzalf, hogy “gyorsan” nem alkalmas a száraz bőr, a kéz, ujjak.

védelem piszkos munka

Takarítás közben kapcsolatba irritáló (vagy víz), javasoljuk, hogy használja a PVC vagy nitril kesztyű húzni. Normál huishoudhandschoenen tartalmaznak, gumi -, a sérült bőr, van rá esély, hogy egy Túlérzékenység gumi növekszik. Alatt PVC vagy nitril kesztyű, akkor is pamut kesztyű. Minden típusú kesztyűket kapható a gyógyszertárban nélkül is kapható készítményeket is.

Védelem száraz

Használjon száraz pamut kesztyű használható a mosógép egy gyors mosás.

 1. Arc
 • Nem túl gyakran, az arcát mossa; túl sok mosás lehet, hogy A bőr száraz.
 • Mindig használj langyos víz
 • Csak a puszta kézzel (ha lehetséges, kerülje a törülköző)
 • Az arc, majd Pat száraz, puha törölköző