Sport és egészség

0
381

Itt a sporttal és egészséggel kapcsolatos témaköröket vizsgáljuk.
Alkohol és drogok
Kicsit furcsán hangzik, természetesen… Vonat, pihenés, versenyeznek másokkal, a barátokkal… ezek mind a testmozgás okai, és hozzájárulnak a jobb egészséghez. Szerencsére a sportolók túlnyomó többsége aggódik az egészséges testmozgás és relaxáció formái miatt. Azonban ez alkoholizmus – a kábítószer-függőség nem mindig gondolkodás, nem a sport világában. Mindenki tudja, hogy a dohányzás káros a sport eredmények, de az alkohol is káros a sport eredmények. A dopping alapján kiderült, hogy néha a drogokat, mint például a kendert és a kokaint sportolással együtt használják…
Hogyan ellenezheti a klub az alkohol és más – vagy nem használt – drogok használatát? Hogy látod magad ehhez képest? Kivel tudná a legjobban megbeszélni ezt a helyzetet? A világos látás és a jól megtervezett politika segíthet az ilyen helyzetekben. A Sport a megelőzés szempontjából is fontos.
Krónikus betegség
A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a szívbetegség, a csontritkulás, a 2-es típusú cukorbetegség, a vastagbélrák, a szorongás és a depresszió valószínűségét. Az elsődleges megelőző hatásokon kívül a fizikai aktivitás is jótékony hatással van a krónikus betegségek lefolyására, kezdve a fizikai alkalmasság javításától és a mentális jóléttől a mortalitás csökkentéséig.
Diabetes
Hogyan lehet felismerni a cukorbetegség?
Sok cukorbeteg nem tudja, hogy cukorbeteg. Ez nagy kockázatokkal jár, mivel a cukorbetegség nem kezelése súlyos szövődményekhez vezethet. Ezért az időszerű felismerés nagyon fontos.
Felső légúti fertőzések
A felső légúti fertőzések gyakoriak még a sport világában is. Ezek három különböző csoportra oszlanak: megfázás (vírusos nátha), torokgyulladás (torokgyulladás) és sinusitis (sinusholtene nyálkahártyájának gyulladása).
Asztma által okozott gyakorlat
Asztma egy speciális formája az asztma, hogy klasszikus fordul elő, miközben fut elég intenzív erőfeszítést. Általában akkor fordul elő a fizikai asztma, az emberek, akik szintén túl minden erőfeszítést az asztma, de ez nem feltétlenül szükséges. Asztma által okozott gyakorlat is ” elszigetelt.”
Asztma, a testmozgás okozta, fordul elő, főleg erőfeszítések hideg és száraz körülmények között.
Rák
Több közelmúltbeli vizsgálat arra utal, hogy a fizikai aktivitás lehetséges védő hatása a prevenció bizonyos rákok, pontosabban a vastagbél, a prosztata, mell és más nőgyógyászati rákok.
Elhízott gyermekek
A túlsúly és az elhízás a nyugati világban egyre gyakoribb probléma mind a felnőtteknél, mind a gyermekeknél. Ennek a részletnek az okát meg kell keresni a megváltozott életünkben. A fogyasztói társadalomban való élet egyrészt azt jelenti, hogy az élelmiszer és a stimulánsok könnyen hozzáférhetők, másrészt azt, hogy egy autó, TV és számítógép használata, egy üledékes életstílus a továbblépés előtt. És a gyerekek nem kerülik el ezeket a hatásokat.
Ózon
A 21. században egyre nagyobb hőhullámokkal kell szembenéznünk Nyugat-Európában. Általában a hőhullám alatt van, túl sok ózon van a levegőben. A hő és az ózon káros lehet az egészségre. Az egészségügyi kockázatok nagyobbak, ha valaki fizikai megterhelés vagy alkohol. A fiatal és egészséges emberek egészségét is befolyásolja a hő és az ózon!
Ezért a meleg napokon az időjárás a gödrökben. Köztelevízión és rádión keresztül figyelmeztetést adnak, ha hőhullám érkezik, vagy ha a mért vagy várható ózonszint megemelkedik. Ez a figyelmeztetés is fontos azok számára, akik szeretik a szabadtéri sport.
Dohányzás
A dohányzás és a sport összeegyeztethetetlen. Fizikai testmozgás egyértelműen pozitív hatással van az egészségre, dohányzás-nem. Mindenki tudja, hogy a dohányzás és a passzív dohányzás káros hatása az egészségre. A dohányzás káros hatással van a teljesítményre.
Senora
Hogy az állapot az idősek, mind a kitartás, erő, rugalmasság, nem mindig jó, meglepett sok. Ez sajnálatos, mert ez a fizikai alkalmasság hiánya növeli a valószínűségét a különböző betegségek és feltételek, mint a miokardiális infarktus, cukorbetegség, elhízás, hátfájás, stb.A gyenge állapotú emberek is kevésbé valószínű, hogy lábaik legyenek, és ez okozhatja a súlyos törések nagyobb esését.
A felmérés azt mutatja, hogy a korral az állapot valóban romlik, de ez a romlás a túl kevés testmozgás eredménye. Elég gyakorlat, akkor tegye a magas szinten, más szóval, az emberek több mint 50 év, ami elég ahhoz, hogy mozog és fizikailag aktív, képes egy jobb állapotban, mint az emberek néhány évtizeddel fiatalabb, de akik alig fizikailag aktív.
Női triád
A sport nagyszerű. Nyilvánvaló, hogy a nők fizikai aktivitása mind fizikai, mind szellemi jólét formájában megnyilvánul. Rendszeres gyakorlat mind a várható élettartam, mind az életminőség javítására.
Másrészt, különösen intenzív sporttevékenységek magas szinten, annak a kockázata, hogy egy vagy több rendellenesség az úgynevezett ” triád a sportoló.”Evési zavarokról, amenorreáról és csontritkulásról szól.
Vakcinázás
A sportoló azt akarja, hogy hagyja ki a képzés vagy mérkőzések a lehető legkevesebbet. Kerülnöm kell, amennyire csak lehet. Ellen számos fertőző betegségek nagyon jó oltások. Az alábbiakban adunk áttekintést vakcinák, amelyek mindazonáltal fontos a sportolók.
Terhesség
Bár ez a sport sok egészségügyi előnyöket, sokan úgy vélik, hogy a gyakorlat a terhesség alatt lesz negatív hatással. Ha azonban megteszik a szükséges óvintézkedéseket, nincs ok arra, hogy a terhesség alatt fizikailag inaktív legyen.
Épp ellenkezőleg, a fizikai aktivitás javítja egy terhes nő egészségét és jólétét. Fokozott súlykezelés, állóképesség és általános jólét. Is helyreállítás szülés után általában float lejárt aktív nők. Végül, a gyűjtemény a gyermek gyümölcse az anya orvosi gyakorlat sport.